ROOFVOGEL WORKSHOPS

Kom oog in oog met roofvogels!

Tijdens onze roofvogel workshops maakt u kennis met alle facetten van de valkerij.


Vroeger was de kunst der valkerij voorbehouden aan de adel, vandaag mag iedereen met roofvogels en uilen vliegen.
Tijdens onze workshops leert u de basis principes van de valkerij en krijgt u een voorproefje van de intense emotie van het valkenier zijn.
Iedereen kan meedoen aan onze roofvogel workshops; leken, stads- en buitenmensen, roofvogel- en natuurliefhebbers, vogelaars en jagers.

roofvogel-workshop

VALKERIJ PROEVERIJ

Kom zelf met vliegen met roofvogels en uilen. Eenmaal de basis valkerij technieken geleerd komt u oog in oog met onze roofvogels & uilen. Op uw valkeniers handschoen voelt u hoe de machtige klauwen zich ontspannen als teken van wederzijds vertrouwen. Dan weten wij dat voor u het grote moment is aangebroken. U gaat zelfstandig roofvogels en uilen naar uw valkeniers handschoen vliegen.

arend-special

ADELAAR – AREND SPECIAL

Adelaars, in het Nederlands meestal Arenden genoemd spreken tot de verbeelding. Met een welhaast vanzelfsprekende arrogantie confronteren zij ons met de ongecompliceerde meedogenloosheid van de natuur. Brute oerkracht en ingetogen elegantie gaan hier hand in hand. Tijdens deze unieke roofvogel workshop in Berkel en Rodenrijs begeleiden 4 ervaren valkeniers u in de omgang met deze machtige roofvogels.

wonder-winter

WONDER WINTER WORKSHOP

Tijdens deze speciale Wonderlijke Winter Workshop gaat u zelf aan de gang met allerhande roofvogels en uilen.

U leert een aantal valkerij technieken en voor u het weet gaat u zelf met de roofvogels vliegen; eenmaal bij ondergaande zon de dagroofvogels en na de pauze nog een keer in het donker met de uilen.

moonliight uilen

MOONLIGHT MET UILEN

Mysterieuze herfstavonden; het wordt steeds eerder donker en de natuur gaat slapen. Alles om ons heen komt tot rust na een zinderende zomer, de dagen worden korter. Zomervogels trekken naar het zuiden en de uilen hebben het rijk alleen. In het donker heersen zij over leven en dood. In deze sfeer komt u in nauw contact met deze nachtjagers, de uilen.

privé workshop

LAZY SUMMER AFTERNOON

Zwoele zomeravonden; het is langer licht en de natuur staat open voor de leuke dingen van het leven. Alles om ons heen is groen en de dagen hebben de meeste zonne-uren. Deze ondergaande zon workshop met roofvogels & uilen is het zomer vervolg van de succesvolle winteravond “Moonlight met uilen” workshop in Larum. TIP! Uw kadobon Moonlight met Uilen kunt u ook gebruiken voor deze workshop.

zzzDSC_3878a

PRIVÉ WORKSHOP

Misschien wilt u liever niet deelnemen in een groep of juist wat extra aandacht tijdens de omgang met de roofvogels. Of u kunt niet  deelnemen op een datum die in onze agenda staat. Dan is een privé workshop natuurlijk ook mogelijk. Er zijn een aantal locaties waar u dan terecht kunt op een datum die we in overleg vast stellen.
De workshop is dan bijna hetzelfde als de Valkerij Proeverij maar dan iets korter.

vliegensvlug

VLIEGENSVLUG WORKSHOP

Iets korter dan onze Valkerij Proeverij maar de kern van de workshop blijft gelijk; u komt oog in oog met roofvogels en uilen.

Er zelf mee op de hand en natuurlijk gaat u er ook zelf mee vliegen. 
De roofvogel workshop Vliegensvlug is geschikt voor alle leeftijden.

ALGEMENE INFORMATIE

Deelname is mogelijk vanaf ongeveer 12 jaar.

 

Valkenieren gebeurt buiten. We adviseren wandelschoenen of laarzen en een stevige jas. In donkere, bedekte kleuren bruin, groen of blauw. Vergeet zeker ook uw camera niet.

 

TOESCHOUWERS

 

Kijkers die meekomen met een deelnemer zijn welkom op al onze locaties.

 

Door te grote aantallen kijkers in het verleden ontstonden er onhoudbare situaties. Om dit in goede banen te leiden vragen we een bijdrage van € 20,00 per kijker. Iedere kijker krijgt hiervoor 2 consumptiebonnen en mag, behalve tijdens de ontvangst en de uitleg, het praktijk onderdeel van het valkenieren op een veilige afstand van ongeveer 10 meter volgen, fotograferen en filmen. Kinderen in wandel-, buggy- of kinderwagen gratis.