Maak kennis met het valkerij ambacht zoals dit al eeuwen van meester op gezel wordt overgedragen.

Eenmaal de valkerij technieken geoefend komt u oog in oog met de roofvogels. Op uw valkeniershandschoen voelt u hoe de machtige klauwen zich ontspannen als teken van wederzijds vertrouwen. Dan weten wij dat voor u het grote moment is aangebroken. U gaat zelfstandig roofvogels en uilen naar uw valkeniers handschoen laten vliegen.

Een roofvogel workshop als actief bedrijfsuitje.

Wij leren u op ambachtelijke wijze de verschillende valkerijtechnieken en het zelf vliegen met roofvogels, zoals deze traditionele kunst al eeuwen van meester op gezel wordt overgedragen.

Hoe beleeft u de Valkerij Proeverij?

U komt oog in oog met de roofvogels, gaat er zelf mee vliegen en ervaart tijdens deze roofvogel workshop de intense emotie van het valkenier zijn.

U leert de loer draaien, een kunstprooi aan een lijn waarop de valken worden getraind. 
De valk duikt met fenomenale snelheid naar beneden om de kunstprooi te pakken en net voor zijn snavel trekt de valkenier de loer weg.

Hoe leg ik de valkeniersknoop? Omdat valkeniers op één hand de vogel dragen moeten zij met de andere een knoop kunnen maken om de vogel vast te leggen aan het valkenblok.

Duur

Het programma duurt ongeveer 2 uur maar kan naar wens ook wat korter of iets langer. We vinden het van belang dat de deelnemers in alle rust met de roofvogels en uilen kunnen werken.

Groep

Aan deze speciale workshop kunnen 10 maar ook 120 personen deelnemen.
We beschikken over een 150tal verschillende roofvogels & uilen en 8 ervaren valkeniers.

Waar

Datum, locatie en de tijden zijn maatwerk. Om er zeker van te zijn dat er voldoende ruimte is voor deze workshop zoeken we graag samen met u naar een geschikte locatie met passende ambiance.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden?
Bel of mail ons met uw wensen: 0031 651 999 251 – info@valkerij-manege.nl