Roofvogels spreken tot de verbeelding. Met een welhaast vanzelfsprekende arrogantie confronteren zij ons met de ongecompliceerde meedogenloosheid van de natuur. Brute oerkracht en ingetogen elegantie gaan hier hand in hand.

Passie, liefde en geduld is de filosofie van de valkeniers op de Valkerij Maneges. Door hun kennis en ervaring zijn ze in staat om zelfs de moeilijkste roofvogels te trainen. Dat valt niet altijd mee want de vogels waarmee gewerkt wordt zijn wilde roofdieren die ze dagelijks de vrijheid gunnen en hiermee de mogelijkheid bieden om weg te vliegen. Dat de vogels toch terugkeren naar de valkeniers geeft al aan dat ze het bij de valkeniers erg goed naar hun zin hebben.

De valkerij wordt van oudsher beoefend met grote en kleine roofvogels. In deze traditie tonen wij het publiek, op educatieve wijze, de verschillen in de vrije vlucht. De functie van de getoonde roofvogels voor de valkerij wordt inzichtelijk door de presentatie. De toeschouwer ervaart het valkerij ambacht zoals dit al eeuwen van meester op gezel wordt overgedragen. Wilt u dit magische schouwspel van dichtbij ervaren boek dan nu een roofvogelshow op uw locatie.

Spannend maar zeker ook educatief. Tijdens het vrij vliegen vertellen de valkeniers over de roofvogels en het prachtige eeuwenoude valkerij ambacht. Na afloop van de roofvogelshow is er tijd om eens rustig foto’s te maken van de roofvogels en vragen te stellen aan de valkeniers.

Duur

Omdat er nogal wat roofvogels en uilen worden gevlogen kan een roofvogelshow uitlopen van ¾ naar 1 uur. Wind of een beetje regen weerhoud deze meesters van het luchtruim er niet van om het hun vlucht te tonen.

Locatie

Het is mogelijk op elke gewenste locatie waar er een veld of vrije ruimte om te vliegen is.

Groepen

Elke klant is voor ons uniek. De roofvogeldemonstratie passen we aan bij het thema of de leeftijd van het publiek: Evenement, familiefeest of bedrijfsuitje, u ervaart een show om nooit meer te vergeten.

Informatie en reservering

Graag per email: info@valkerij-manege.nl
Heeft u vragen bel of mail dan met Rob van Dipten: 0031 651 999 251