Oude tradities, dieren en decorum spreken tot de verbeelding. Jachtmeesters met gevoel voor ons Europees cultuurhistorisch erfgoed brengen dit weer tot leven met de workshop Hound & Hawk. Hoorngeschal en hoefgetrappel, blaffende Hubertushonden en de supersnelle vlucht van de valk zijn de ingrediënten voor een onwerkelijke ervaring. U beleeft de ambiance van de oude adel zoals we die ook vandaag de dag nog kennen.

Onder deskundige leiding maakt u een historische tijdreis en beleeft u een leerzame, enerverende maar bovenal ontspannende workshop adellijk vertier. Op een prachtige en passende locatie, door u gekozen, wordt u de fascinerende beleving van de jacht in geuren en kleuren gepresenteerd. Een intense beleving waar u niet alleen toeschouwer zult zijn, maar actief deelnemer bent in de schone kunsten van het adellijk vermaak.

Hound & Hawk workshop

Na het welkomstdrankje klinkt jachthoorngeschal. De deelnemers worden door valkeniers, met op de linkerhand een gehuifde valk, naar de tuin begeleidt.
Dan is het de beurt aan de ‘master of the Hunt’. Uit het niets verschijnt een meute honden en de equipage te paard. De master geeft uitleg bij de taferelen van de slipjacht. Vier Ierse paarden en een twintigtal Hubertushonden demonstreren veldwerk en samenwerking. De slipjacht vereist structuur en duidelijke communicatie. Verbazingwekkend is het appèl van de honden. Het is duidelijk dat de Master en zijn ‘equipage’ erg veel tijd steken in het trainen. Menig hondenbaas ontkomt er niet aan zich achter de oren te krabben. U ziet hoe in vroegere tijden de prooi werd bejaagd. De slipjachtdemonstratie eindigt met de ‘kill’. Dan brengt de equipage de honden bijeen en krijgen ze hun beloning, een koeienpens. Pas als de ‘Hunstman’ zijn royal-blue cap afneemt, stuiven ze naar hun ‘prooi’. De hoornblazers laten weer van zich horen en blazen de jacht af. 

Onderdeel Valkerij Proeverij

Na de slipjachtdemonstratie volgt de Valkerij Proeverij waarbij u kennis maakt met het valkerij ambacht zoals dit al eeuwen van meester op gezel wordt overgedragen. U leert het loer draaien, een kunstprooi aan een lijn waarop de valken worden getraind. En leert  de valkeniers knoop te leggen. Omdat valkeniers op een hand de roofvogel dragen moeten zij met de andere een knoop kunnen maken om de roofvogel vast te leggen aan het valkenblok.
Na deze valkerij technieken geoefend te hebben, komt u oog in oog met de roofvogels. Op uw valkeniershandschoen voelt u hoe de machtige klauwen zich ontspannen als teken van wederzijds vertrouwen. Het grote moment is aangebroken. U gaat zelfstandig roofvogels naar de lederen valkeniershandschoen laten vliegen en ervaart de intense emotie van het valkenier zijn.

Gedurende de workshop larderen de jachthoornblazers de verrichtingen van de deelnemers met hun jachtsignalen. Een actiefotograaf zorgt voor een CD met herinneringen van deze unieke ervaring.
De natuurlijke omgeving en het werken met de roofvogels staan garant voor een fascinerende dag.

Groep

Bij deze exclusieve workshop kunnen 10 maar ook 120 personen deelnemen. We beschikken over een 150tal verschillende roofvogels & uilen en 8 ervaren valkeniers.
Uitleg kan in het Nederlands maar ook in het Frans, Duits en Engels.

Waar

De datum, tijd en locatie zijn maatwerk. Ook uw Om er zeker van te zijn dat er voldoende ruimte is voor deze workshop zoeken we graag samen met u naar een geschikte locatie met passende ambiance.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden?
Bel of mail ons met uw wensen: 0031 651 999 251 – info@valkerij-manege.nl