Over ons

De Valkerij Maneges zijn een nieuw initiatief waarin we alle plezierige faciliteiten van de omgang met roofvogels en uilen voor u integreren in een fantastische en onvergetelijke dag onder leiding van ministerieel erkende valkeniers.

Begin jaren negentig zijn de oprichters gestart met de valkerij. Een van hen komt van oorsprong uit de paardenwereld. Zo ontstond het idee van de Valkerij Maneges. Inmiddels zijn er meerdere locaties in Nederland en het buitenland.

Passie, liefde en geduld is de filosofie van de valkeniers op de Valkerij Maneges. Door hun kennis en ervaring zijn ze in staat om zelfs de moeilijkste roofvogels en uilen te trainen. Dat valt niet altijd mee want de roofvogels waarmee gewerkt wordt zijn wilde roofdieren die ze dagelijks de vrijheid gunnen en hiermee de mogelijkheid bieden om weg te vliegen. Dat de vogels toch terugkeren naar de valkeniers geeft al aan dat ze het op de Valkerij Maneges erg goed naar hun zin hebben.

Uiteraard zijn onze workshop roofvogels ook te boeken als bedrijfuitje of personeelsfeest. Dat kan op de locaties van de Valkerij Maneges maar we komen met onze roofvogels ook graag naar een locatie bij u in de buurt.